Internationale betalingen

Internationale Betalingen (of International Payments) heeft de focus op het ontwikkelen van financiële internationale betalingsdiensten en het faciliteren van transacties via Floriday. Dit doen wij om internationale handelsstromen die nu buiten Royal FloraHolland om worden afgehandeld, te kunnen faciliteren. Dit is een randvoorwaarde om in de toekomst Floriday het internationale handelsplatform te laten zijn van de sierteelt.

Het creëren van betere betalingsmogelijkheden creëert meer koopkracht, omdat het voor meer (internationale) partijen mogelijk wordt in te kopen bij Royal FloraHolland. Daarnaast kunnen we ervoor zorgen dat kosten omlaag kunnen rondom transactie kosten, valuta kosten van krediet management.

In fase 1 van het programma faciliteren we de Internationale Tradelane tussen Kenia en Saudi Arabië in dollar-dollar transacties, via Floriday en op basis van vooruitbetalingen.


Wat hebben we al gedaan?

 • Commercie
  Er is een short list van 5 kopers uit Saudi Arabië. Drie van deze kopers zijn op dit moment bezig met de registratie bij Royal FloraHolland.
 • Finance
  De gewenste structuur voor de oplossing voor International cash management is ontworpen. De voorbereidingen worden gedaan voor de bankselectie in juli, waarin we met meerdere banken in gesprek gaan.
 • Juridisch / Compliance
  Er is duidelijkheid over de fiscale en juridische randvoorwaarden waar we in de oplossing rekening mee moeten houden. Er is een werkgroep gestart om het klantacceptatiebeleid en het registratieproces vorm te geven om de inschrijving van internationale klanten mogelijk te maken.
 • IT
  Er is bepaald wat er aan IT wijzigingen nodig is, zowel in Floriday als in de financiële systemen.

Wat gaan we nog doen in Q2 en Q3?

 • Commercie
  Onboarding van de kopers en kwekers voor fase 1. Ontwikkelen van de dienst. Lokale implementatie
 • Finance
  Selecteren van de International Cash Management bank en implementeren van de structuur
 • Juridisch / Compliance
  Ontwerpen en formaliseren klantacceptatiebeleid. Ontwerpen van het registratieproces
 • IT
  Realiseren en testen van de benodigde IT aanpassingen

Ook werken we aan de roadmap voor de vervolgfasen van International Payments, waarin uitrol naar andere tradelanes en het creëren van commerciële waarde centraal staan.


Wilt u meer weten?

Neem contact op met de Programma Manager:

Anneke van Beek