Landelijk Veilen

Als keten willen we slimmer en efficiënter te werk gaan. Dat kunnen we onder andere realiseren door het veilen los te koppelen van de locatie. Oftewel, Landelijk Veilen. We starten nationaal en breiden dit vervolgens internationaal uit. Met Landelijk Veilen kunnen we de prijs verder optimaliseren, kosten en kilometers besparen en de keten verduurzamen.


Hoe gaan we dat doen?

Het begint bij u als kweker: u zet uw aanbod in Floriday. Digitaal, dus met hoogwaardige productfoto’s met bijbehorende specificaties. Ook geeft u aan wáár de producten zich bevinden. Vervolgens kiest u welke producten u via de klok wilt verkopen en wanneer u dat wilt doen; op dezelfde dag of op een later moment. Uw aanbod van bloemen en/of planten wordt vervolgens via Floriday verhandeld. Ongeacht de locatie. Door de verkoop los te koppelen van een locatie kunnen we de producten in gebundelde stromen bij u ophalen vanaf de tuin en leveren waar en wanneer uw koper dat wil. Dit bespaart kilometers en kosten. Zo ontzorgen we dus niet alleen u als kweker maar leveren we ook maatwerk aan de koper.


Landelijk veilen

Wanneer gaan we wat doen?

De introductie van Landelijk Veilen staat al lang op de wensenlijst van kwekers en kopers van Royal FloraHolland. Aanpassingen aan IT-systemen maken het nu mogelijk om onder andere een pilot te starten. Dit gebeurt in goed overleg met kwekers en kopers. De komende tijd gaan we ons richten op:

  • Showcase Eelde Q3
  • Pilot Snij-Anthurium: Q3
  • 100% KOA (Kopen op Afstand): Q4
  • Verbeterd beeldveilen: Q4
  • Pilot nieuwe webklok: Q4
  • Eerste veilgroepen via fulfilment: Q4

Hiermee zet Royal FloraHolland belangrijke stappen richting Landelijk Veilen.


Meer weten?

Wij zullen u via de gebruikelijke communicatiemiddelen informeren over de voortgang en verdere ontwikkelingen van Landelijk Veilen. Tijdens de ledensessies geven we u een update over het programma.

U kunt zich op Landelijk Veilen voorbereiden door 100% Digitaal te gaan en daarmee ervaring op te doen, want Landelijk Veilen wordt later een verkoopkanaal op Floriday.